Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návrh narovnání 1/2022

Příspěvky

Návrh BD narovnání majetkových vztahů s městem 1/2022

22. 1. 2022

KE STAŽENÍ

Náš návrh majetkového vypořádání s městem je podložen dokumenty, které najdete v dalších příspěvcích. Návrh obsahuje důležité informace a důkazy o tom, že město celou dobu jednalo při výstavbě a náboru investorů (budoucích členů BD Podlesí) konzistentně a přijímalo usnesení, kdy mimo jiné bylo investorům slibován a zajištěn převod majetku po 20-ti letech za 1,- Kč. Vyplývá to z jednání Zastupitelstva města a z předložených materiálů, které sloužily jako přílohy pro schvalování celého projektu. Investoři  uhradili kompletní cenu výstavby 6-ti domů na Podlesí V a zbytkový podíl města (tvořený částí dotace 320.000,- Kč na jednu b.j.) měl být v souladu s tehdejší praxí převeden za výše uvedenou cenu.

Po posledním jednání s náměstkyní primátora paní Kateřinou Francovou v 11/2021 bylo dohodnuto, že připravíme návrh narovnání včetně důležitého zdůvodnění jednotlivých kroků. Návrh je v souladu se zákonem o obcích, který umožňuje prodej majetku města za cenu odlišnou od ceny v čase a místě obvyklé. Na zdůvodněních spolupracovaly i naše právní zástupkyně paní JUDr. Kordová  Marvanová a Mrg. Vojtášková. 

Musíme věřit tomu, že v souladu s volebními hesly "nelhat, nekrást, nešvindlovat", "pirátostan, země kde se nekrade" a "férový stát" (=férová obec) napraví politická reprezentace města chyby, které byly učiněny v minulosti. 

Nyní známe celou historii  procesu kontraktace a výstavby 166 bytů na Podlesí V a je třeba v rámci spravedlnosti (i ekonomické), dobrých mravů a legitimního očekávání celou záležitost uzavřít, aby nebyli investoři diskriminováni a podvedeni. 

Pavel Sekula

 
 

 

Kontakt

Bytové družstvo Podlesí

603 899 170

bdpodlesi@seznam.cz

Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 4
Celkem: 693537
Měsíc: 8104
Den: 236