Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žádost o zveřejnění omluvy 30.3.2017

30. 3. 2017

 Bytové družstvo Podlesí, Podlesí V 5407, 760 05 Zlín

 

                                                                                                                            

MUDr. Miroslav Adámek

                                                                                                                             Primátor SMZ

 

Věc: žádost o zveřejnění omluvy a zveřejnění mé reakce na níže uvedený článek

 

Město Zlín chce prověřit hospodaření Bytového družstva Podlesí. I pomocí právníků

publikováno: 29.3.2017

Zlín – Při jednáních s Bytovým družstvem Podlesí bude zastupovat město Zlín advokátní kancelář Fiala, Tejkal a partneři. Rozhodli o tom radní na svém zasedání dne 20. března. Jmenovaná advokátní kancelář také vypracuje právní analýzu týkající se postavení města Zlína v rámci smluvních vztahů s Bytovým družstvem Podlesí (BD).

Město Zlín je členem BD a je podílovým spoluvlastníkem bytových domů, pod kterými vlastní pozemky. Řadu měsíců však marně požaduje po předsedovi BD Pavlu Sekulovi doložení kompletního účetnictví za roky 2006 až 2015. Pan Sekula jako zástupce Bytového družstva Podlesí již několik let jedná s městem ohledně úpravy majetkových poměrů. My však musíme jednat s péčí řádného hospodáře a proto potřebujeme hospodaření Bytového družstva Podlesí nejprve zkontrolovat. Na to máme právo. Příslušné podklady nám však pan Sekula opakovaně odmítá vydat a my se s jeho tvrzením, že je vše v pořádku, odmítáme smířit. Proto za nás bude za dané situace jednat vybraná advokátní kancelář,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Korec, do jehož kompetencí patří bytová oblast.

Město Zlín a BD Podlesí vedou už řadu let jednání o nastavení vzájemných smluvních vztahů. Radnice má také k dispozici analýzu, ze které vyplynulo, že BD Podlesí by mělo městu Zlín vyplatit za roky 2003 až 2006 částku ve výši cca 710 000 korun. Tato částka byla ze strany města již zažalována.

Vložil/a: Zdeněk Dvořák
Čtenost článku: 70


Vážený pane primátore,

dne 29.3.2017 byl na stránkách města Zlína uveřejněn článek, který obsahuje  nepravdivá obvinění vznesená přímo či nepřímo vůči mé osobě v souvislosti s výkonem mé funkce předsedy představenstva Bytového družstva Podlesí.  Zejména tvrzení, že město řadu měsíců marně požaduje po družstvu  doložení kompletního účetnictví za roky 2006 až 2015 je lež, proti které se důrazně ohrazuji.  Opakovaně jsem totiž osobně se zástupci města jednal o způsobu realizace požadavku na kontrolu účetnictví, zaslal  účetnictví v elektronické podobě, jak bylo dohodnuto, a poskytoval neodkladně doplňující informace dle požadavků pracovníků odboru ekonomiky a majetku, a také navrhl podmínky, za jakých by bylo možno  jejich novému požadavku vyhovět. 

Také není pravda, že bych kdy uvedl,  že skutečnosti týkající se bytových domů na Podlesí IV jsou v pořádku. Právě naopak .  Naše družstvo je  společenství zde bydlících občanů,  kteří si  pořídili byt v bytových domech, ve kterém má spoluvlastnický podíl město Zlín.  Nikdo  z nás v té době netušil, že město  při jejich výstavbě neoprávněně získalo zásadně větší  velikost spoluvlastnického podílu  než byla výše jeho investice a to na úkor nás ostatních zde bydlících členů družstva.  Z důvodu postoje města k tomuto problému je veden z naší strany dlouhodobý spor o napravení této křivdy vůči zde bydlícím občanům. S tím souvisí i nároky, které si město v souvislosti s nedůvodnou výší podílu uplatňuje (viz závěr článku) a tím navyšuje stávající poškození.  Jako běžní občané Zlína jsme vůči  městu v nevýhodném postavení a na rozdíl od města také nedisponujeme technickými a ani peněžními prostředky k tomu, abychom zvládali například i realizaci jakýchkoliv   požadavků města, které si diktuje ze svého postavení a  tyto nemají  ani oporu v zákonu.   I tak jsme se městu snažili vyhovět a předali jsme dne 9.3.2017  návrh přímo Vám pane primátore Adámku, aby si město neslo samo náklady na kontrolu kompletního účetnictví a  realizace proběhla v podvečerních hodinách v prostorech kanceláře BD, jelikož všichni máme svá zaměstnání. Město na návrh nikterak nereagovalo.  

Vyzývám tedy odpovědné zástupce města, aby předmětný článek odstranili  a zveřejnili omluvu :  Omlouváme se, že jsme dne 29.3.2017 v článku „Město Zlín chce prověřit hospodaření Bytového družstva Podlesí. I pomocí právníků“ zveřejnili informaci, že nám pan Sekula odmítá předložit účetnictví za roky 2006 – 2015 a že tvrdí, že je vše v pořádku. Toto naše tvrzení nebylo pravdivé.

Za nápravu bych považoval i to, aby město zveřejnilo pod předmětným článkem tuto mou reakci.

Pokud mé žádosti vyhovíte, a moji reakci zveřejníte do konce tohoto týdne, budu považovat celou věc za vyřízenou.   V opačném případě jsem připraven se bránit, neboť tato lež je vzhledem k mým veřejným aktivitám způsobilá poškodit dobré jméno mé osoby.  

 

 

 

 

                                                                                                           Pavel Sekula

                                                                                     Předseda představenstva BD Podlesí

 

 

 

 

Ve Zlíně dne 30.3.2017

 

Na vědomí:

 

Rada SMZ

Zastupitelé SMZ

Tiskový mluvčí SMZ

 
 

 

Kontakt

Bytové družstvo Podlesí

603 899 170

bdpodlesi@seznam.cz

Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 2
Celkem: 692456
Měsíc: 8125
Den: 269