Jdi na obsah Jdi na menu
 


LEŽ ČÍSLO 1

15. 4. 2017

LEŽ č.1 - VODA A BD SPOLU NESOUVISÍ. 

Text najdete na straně první, poslední věta odst.5 a poslední 3.strana, poslední věta, zeleně označeno.

Než přejdu ke konkrétním lžím a manipulacím přímo se týkajících BD, tak se budu v prvních dvou komentářích věnovat otázce spojení a aktivity okolo vody.

PROČ JE BD A VODA SPOJENÁ NÁDOBA ?

Jak "prodej vody"  do rukou zahraničního koncernu VEOLIA (Moravská vodárenská), tedy zavedení tzv.provozního modelu, tak založení BD a společná výstavba 6ti domů na Podlesí iniciovaly, řídily a podstatným způsobem ovlivňovaly v letech 2002 až 2004 tytéž osoby zastupující politické strany ODS, ČSSD, KDU-ČSL vládnoucí v té době na zlínské radnici.

Za ČSSD to byl především náměstek primátora Martin Janečka.

Za ODS primátor Tomáš Úlehla.

Za KDU-ČSL to byli Milan Soldán a Miroslav Kašný (následně předseda představenstva BD)

Dne 22.11.2016 pravomocně rozhodl VS v Olomouci po 12ti letech, že SMZ spolu s Jižní vodárenskou a Českou spořitelnou nezákoně ovládli Vodovody a kanalizace Zlín s cílem zavést provozní model a že valná hromada VaK Zlín, která umožnila prodej části podniku VaK Zlín a zavedení provozního modelu je NEPLATNÁ.

Výše uvední politici pro provední cíle poskytovali nepravdivé argumenty:

A) Zavedením provozního modelu se zabrání prudkému růstu cen vody

B) Zavedením provozního modelu získáme silného zahraničního partnera (VEOLIA), který bude významně investovat

C) Díky VEOLII získáme významné dotace z fondů EU

Výsledek ? Přesný opak je pravdou.

A) Máme suverénně nejdražší vodu ve Zlínském kraji a pátou nejdražší vodu ze všech krajských měst ČR.

B) VEOLIA v podstatě neinvestovala  ani korunu

C) Podpisem provozních smluv jsme přišli o možnost čerpání dotací v připravené výši až 600.000.000,- Kč.

VEOILA vydělala na nás, občanech Zlínska, za tu dobu 800.000.000 ,- Kč

SPOJITOST

Představitelé SMZ za účasti Tomáše Úlehli na členských schůzích BD v obřadní síni magistrátu slibovali odprodej podílu SMZ po 20ti letech za 1,- Kč.

Výsledek ?

A) Ovládnutí BD SMZ pomocí hlasovacích práv (166 hlasů SMZ a 10 hlasů SDZ) a ovládnutí představenstva a kontrolní komise představiteli a zaměstnanci města

B) Falšované smlouvy o sdružení, kde byl prodej podílu SMZ realizován za tržní cenu místo 1,- Kč

C) Rozdělení spoluvlastnického podílu na 51% SMZ a 49%BD bez výpočtu a stanovení skutečného podílu dle vložených finančních prostředků čímž bylo družstvo poškozeno o 39.379.638,67 Kč

D) SMZ nevložilo do sdružení pozemky, jak se k tomu ve smlouvě zavázalo. Pozemky pod domy jsou nadále ve 100% vlastnictví SMZ

E) SMZ nevložilo, jak se ve smlouvě zavázalo, vklad ve formě uhrazené projektové dokumentace ve výši 5.900.000 ,- Kč. Skutečná výše reálné ceny projektové dokumentace, podle které se nakonec nestavělo, je cca 1.000.000 ,- Kč.

F) SMZ zavinilo jako ovládající osoba škodu BD ve výši 6.000.000,- , která vznikla v souvislosti s podvodnou smlouvu se společností ISA CONSULT. Společnost byla spojena obchodními vazbami se SMZ.

To je jen část z podvodů, které na nás SMZ spáchalo.

Stejně jako starostové a občané okolních obcí Zlínska v otázce vody, tak i my jsme v rámci BD vystaveni vyhrožování a zastrašování ze strany politiků města.

Kdo chodil na schůze BD na město, určitě si vzpomene na výhružky Martina Janečky a jeho řeči, že nás nechá z bytů vystěhovat, když nebudeme tančit, jak bude on pískat.

Dnes Starostové a nezávislí a hnutí ANO vyhrožuje, že zruší solidární vodné a stočné na Zlínsku, protože některé obce (Otrokovice a Fryšták vyhrály výše uvedený soud) a tím jim zdraží vodu.

 

A především, Adámek, Běták ( Starostové a nezávislí) a Kamas, Korec (hnutí ANO) , tedy vládnoucí koalice na dnešní radnici, lžou, manipulují a podvádějí občany města v médiích i na jednáních zastupitelstva ve věci VODY a stejně tak členy BD ve věci našeho BD.

V neposlední řadě, jak náš majetek v BD , tak naše právo na vodu, jejímž jsme spotřebitelé, podléhá našemu společnému zájmu. Totiž nebýt zneužíván, podváděn a okrádán  odpovědnými politiky na zlínské radnici !

 
 

 

Kontakt

Bytové družstvo Podlesí

603 899 170

bdpodlesi@seznam.cz

Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 2
Celkem: 692858
Měsíc: 8241
Den: 343