Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ztráta ze smlouvy s ISA Consult

27. 5. 2014

Smlouva s firmou ISA CONSULT je ( dále jen ISA )dalším velkým korupčním činitele v naší výstavbě.

Je třeba si uvědomit, že služby této firmy nebyly vůbec potřeba. Město realizovalo mnoho staveb s poskytnutou dotací státu ( Podlesí IV ) a o nábor a zajištění se vždy staralo samo buď bytovým odborem nebo přes Správu domů  v součinnosti s investičním oddělením.

Komplikace pro případné korupčníky nastala, když stát změnil dotační podmínky a neumožnil výstavbu s výše uvedenou společností MERA. Přesto i tady , jak je uvedeno jinde, je korupční činitel přítomen ve vyplacení necelých 2 miliónů korun za nesmyslný seznam zájemců,které město zaplatilo firmě MERA a pak vydávalo ve smlouvě o sdružení za náklady projektové dokumentace !!!.

Tak, narozdíl od předcházející výstavby, se našla firma ISA . Tato firma nejdříve na zakázku SMZ založila BD a vypracovala první stanovy BD.

Poté, ale už ve vztahu pro BD !!! začala mimo jiné zajišťovat " nábor členů" a " marketingovou činnost ". Tady je první vychytralost. Všechny práce a činnosti na výstavbě domů zajišťovalo podle smlouvy o sdružení SMZ jako správce majetkových hodnot. Viz čl.VII této smlouvy. Proč tedy tato jedinná smlouva mimo ? Aby se vyhnuli výběrovému řízení podle zákona, jelikož cílová odměna byla vyšší než 5.000.000._Kč.

ISA měla tedy podle článku III. zajistit marketingový průzkum a zajištění členů. Jak je uvedeno jinde, zaplatilo ale město necelých 2 milióny za seznam zájemců a tedy ISA nemusela nic zajišťovat. A také žádný marketing neprováděla. Vyšli dva inzeráty v INFOSERVISU ( které zaplatilo BD Podlesí ) a jeden článek v magazínu města. Článek poskytlo město samo. Nebyly žádné plakáty, žádná další inzerce, nic. Za členy se chlásili zaměstnanci města, dodavale stavby a jejich známí a rodinní příslušníci.

Přesto jsme zaplatili ISE 240.000,- Kč

Největší škoda ale BD vznikla na základě této nikdy BD neschválené smlouvě na základě čl.IV, kde je řečeno, BD ( se dohodlo !!!!) na sjednání cílové odměny pro ISA 3% z celkové ceny stavby za podmínky nepřekročení částky 15.300,-Kč za m2 celkové plochy po odečtení dotace pro jednotlivé členy družstva !!!!. Ale my jsme žádnou dotaci nedostali, cena za m2 je ve skutečnosti vyšší než 15.300 Kč za m2. BD vznikla škoda 5.573.610,-.

Celková škoda tak činí 5.813.610,-Kč

 
 

 

Kontakt

Bytové družstvo Podlesí

603 899 170

bdpodlesi@seznam.cz

Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>

Statistiky

Online: 4
Celkem: 687235
Měsíc: 7129
Den: 383