Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spolek Spravedlnost pro bytová družstva

Příspěvky

Předseda vlády podpořil bytová družstva

3. 5. 2021

Vážený pane předsedo vlády,

chtěl bych Vám poděkovat za Váš manažerský i hluboce lidský přístup v této věci. Těch družstev je několik stovek a mnohá z těchto družstev se potýkají s uvedenými problémy. Díky Vám i vyjádření ministerstev se družstevníci a nájemníci snad nemusí obávat o své domovy, o svůj majetek a mohou doufat, že spravedlnost a dobré mravy zvítězí. Děkuji Vám i za družstevníky z BD Podlesí ve Zlíně, kde tyto problémy právě intenzivně řešíme. Snad se primátor statutárního města Zlín pan Ing. Korec (ANO) a jeho náměstci inspirují ve Vaší práci a napraví chyby svých předchůdců.

Pavel Sekula, předseda BD Podlesí, člen výboru Spolku Spravedlnost pro bytová družstva

 

Vytrvalí družstevníci se městských podílů na svých bytech domohli za korunu.

3. 5. 2021

Vytrvalí družstevníci se městských podílů na svých bytech domohli za korunu. Při hlasování souhlasili všichni přítomní zastupitelé

 

Převod za 1,- Kč v Liberci

30. 4. 2021

Vážení družstevníci,

dovolím si Vás informovat o obrovském úspěchu Spolku Spravedlnost pro bytová družstva (SpBD), díky jehož snaze a úsilí se podařilo v Liberci po dlouhé době zvrátit přístup zastupitelů statutárního města Liberce a na včerejším jednání Zastupitelstva byl odsouhlasen prodej spoluvlastnických podílů města v hodnotě 850 mil. korun deseti libereckým družstvům (tisíc sto padesát bytů) za 1,- Kč!!!

Politici Liberce dlouho blokovali oprávněný zájem občanů města a odmítali takový převod schválit. Je nutno říci, že BD v Liberci měla od počátku ve smlouvách o sdružení ustanovení o prodeji za 1,- Kč. Politici ale v čele se Starosty namítali, že je takový prodej nezákonný, že smlouvy nejsou platné (město původně nevyvěsilo na vývěsní tabuli) a utráceli milióny korun z rozpočtu města za právníky, aby se smluvním ujednáním vyhnuli.

Díky práci členů SpBD a tomu, že se jim podařilo s ministerstvy (MMR, MV a MF) vyjednat Společné stanovisko (o kterém jsem Vás informoval minule) těchto ministerstev a také díky tomu, že tito družstevníci táhli za jeden provaz a chodili na jednání Zastupitelstva, jednali s politickými stranami a hájili své zájmy informacemi poskytovanými veřejným médiím, došlo k obratu a spravedlnost tentokrát zvítězila!

Podstatnou měrou k rozhodnutí Zastupitelstva také přispěly rozhodnutí soudů v obdobných případech jiných BD, která byla ve prospěch těch družstev proti městům a obcím, jež se převodu za 1,- Kč bránila.

Pro nás je to příkladem a hlavně, přestože je výchozí právní stav BD v Liberci jistější, tři bytová družstva, konkrétně  BD Zelené údolí, BD Spectrum a BD Vlnařská také ve svých smlouvách podmínku o prodeji za 1,- Kč neměla, stejně jako my (v původních smlouvách ano), tak se prodej za 1,- Kč týká i těchto družstev!

Zde můžete shlédnout zprávy ČT, která o převodu informovala.

https://photos.google.com/photo/AF1QipNAr3ouqRCjpXU_W8d9zpIHLiIjP6W6AVriJlOd

K našemu vytouženému cíli vede pouze jedna cesta. Tou je jednotný postup a tvrdé vymáhání dodržení všech slibů města, za kterých jsme do družstva vstupovali.

V příštím roce jsou komunální volby a je to jedinečná příležitost, abychom dosáhli spravedlivého řešení i pro nás, družstevníky ze Zlína.

Přeji pevné zdraví.

Pavel Sekula

Ve Zlíně dne 29. 4. 2021

 

Společné stanovisko MMR, MV a MF

14. 4. 2021

spolek Spravedlnost pro bytová družstva

14. 4. 2021

Stránky Spolku: http://spbd.cz/

Mapa družstev s vyznačením stavu:   

http://www.sbd4812000.cz/cs/mapa/?fbclid=IwAR2b1SNcSrb1CxGJtbaStNfxgZBSUC7ndCvHfl8CRKCGA9VyJAHiijYk5_Q

Facebook Spolku: https://www.facebook.com/groups/spravedlnostproBD

Dnešní tisková zpráva MMR: https://mmr.cz/cs/ostatni/web/novinky/mv,-mmr,-mf-bytova-druzstva-o-svuj-narok-na-prevod

Dnešní tisková zpráva MF: https://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2021/bytova-druzstva-o-svuj-narok-na-prevod-o-41500?fbclid=IwAR2ExpJCeWgBw1KXWWBHg0IFLH-KG3wieN-6rFv_FSJQSVNXD_vAaNcB-Dw

 

                                                                                              Pavel Sekula

                                                                                  předseda představenstva BD Podlesí

Ve Zlíně dne 14. 4. 2021

 
 

 

Kontakt

Bytové družstvo Podlesí

603 899 170

bdpodlesi@seznam.cz

Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 3
Celkem: 692626
Měsíc: 8134
Den: 328